Zo ga je veilig op kamp

Goed nieuws! Kinderen kunnen deze zomer op kamp of naar de speelpleinwerking! Je moet wel rekening houden met enkele veiligheidsmaatregelen: we lijsten de belangrijkste spelregels even op.

Wie ziek is blijft thuis

Je mag deze zomer op kamp, tenminste als: 

  • Je niet ziek bent, en je tot vijf dagen voor het kamp niet ziek geweest bent.
  • Je niet tot een risicogroep behoort. Als dat wel het geval is, mag je mee als je toestemming hebt van je ouders en een dokter.

Wordt je kind ziek tijdens het kamp of een activiteit? Dan is er een plaats waar hij of zij in afzondering kan wachten tot jij hen ophaalt. 

 

Blijf in je bubbel

Alle kampen en speelpleinwerkingen worden opgedeeld in bubbels van 50 personen. Binnen die bubbels mogen kinderen volop spelen, knutselen, leven en ravotten, zonder afstand te houden van elkaar. Als er meerdere bubbels zijn, moeten die wel afstand houden van elkaar.

Het is belangrijk dat je kind zoveel mogelijk in dezelfde bubbel blijft: kies dus per week voor één werking, en wissel bijvoorbeeld niet af tussen verschillende speelpleinwerkingen binnen dezelfde week. 

 

Amuseer je rot

Klaar om te vertrekken? Duik dan in het aanbod van Kampzoeker en ga op zoek naar een fantastisch kamp voor jou kind. Inschrijven doe je steeds bij de organisator zelf: kijk dan steeds na of er nog extra maatregelen zijn waar je rekening mee moet houden. 

Nog vragen? Antwoorden en meer informatie vind je op de website van De Ambrassade