Stappenplan voor het kiezen van een zomerkamp

Geen stress, met dit stappenplan valt de zomerplanning van je hele gezin als vanzelf in zijn plooi.

1. De Grote Puzzel

Mét hoofdletter P. Dat is het eerste werk. Leg alle agenda’s die er ook maar in jouw familie gebruikt worden bij elkaar: die van elke volwassene, van het werk, je tiener (!), de grootouders, en ja, óók van de vrienden. Je ziet dan meteen welke dagen er niemand thuis is of je kind nergens anders terecht kan en dus wel op kamp moét. Ben je in een goed humeur? Geef die potentiële kampperiode(s) dan een opgewekt kleurtje in je schema - desnoods een ander kleurtje voor elk kind.

 

2. De Oncomfortabele Rondvraag

Ja, we weten het… Je rondvraag aan andere ouders of zij al iets gekozen hebben, leidt tot het tot wanhoop drijvende antwoord dat zij al weken geleden àlles tot in de puntjes geregeld hebben, maar toch is de Oncomfortabele Rondvraag onontbeerlijk om te weten of er carpoolritten, uitwisselingsdagen of gezamenlijke kampen met de vriendjes mogelijk zijn. Jouw kind zal je dankbaar zijn dat je door deze appel bijt, want op kamp gaan is leuk, maar op kamp gaan met een vriendje nóg leuker. En omdat die andere ouders beter geïnformeerd zijn dan jij, krijg je gratis en voor niks waardevolle tips.

 

3. De Grondige Zoektocht

Doorloop in deze stap alle beruchte W’s: wat kan er wanneer en waar voor wie, eventueel met wie nog en woeveel het kost. Geheel toevallig kan je voor deze niet te onderschatten stap terecht op deze website: je krijgt met enkele clicks een overzicht van kampen die matchen op al jouw W’s. Kies op genre, leeftijd, periode, met of zonder overnachting,... en selecteer hier welke kampen in aanmerking komen.

Zoek het perfecte kamp! 

 

4. De Belangrijke Inspraak

Toets jouw lijstje zeker af met je kind. Is je zoon al klaar voor een kamp met overnachting, past het bij de talenten van je dochter? Is je kind avontuurlijk aangelegd, stel dan eens een gewaagde watersport voor. Maar voor hetzelfde geld houdt je kind niet van verrassingen en kies je beter gewoon elk jaar voor dezelfde locatie. Bespreek met andere woorden of hij of zij het zelf ziet zitten.

 

5. De Snelle Inschrijving

Jullie hebben gekozen. Prima. Stop dan nu meteen met toch nog verder zoeken en stort je op de saaie kant van de zaak: het puur praktische geregel van de inschrijving. Over deze stap kunnen we kort zijn: noteer de start van de inschrijvingen met stip in je agenda en doe het ook op tijd of al je plannen vallen in het water en je kan dit hele stappenplan weer van vooraf aan beginnen.

 

6. De Grote Beloning

Alles is geregeld, iedereen content. Je hebt de race met grote onderscheiding afgewerkt. Proficiat. Dan komt nu de beloning: uitkijken naar een heerlijke zomer.