De 8 coolste kampen van de zomervakantie

De zomer komt stilaan in zicht: tijd om plannen te maken. En hoog tijd om een kamp te kiezen! Dit zijn de acht gekste, origineelste en leukste kampen van de zomervakantie. Staat je koffer al klaar?

1. Vuurvogels met  diva-allures

Vuur-, speel- en andere vogels met podiumtalent mogen tijdens dit kamp in de wereld van de opera vliegen. Zing, dans en acteer de sterren van de hemel, en duik zelfs eens in een echte opera. 

2. Parkour en vloggen

Wat is cooler: parkour of vloggen? Parkour én vloggen, natuurlijk! Tijdens dit kamp klauter en vlieg je over de gekste obstakels, en je leert meteen hoe je een videoverslag maakt van je eigen avonturen. 

3. Hotel special

Tijdens dit kamp ben jij de baas in het hotel. Ontvang de gasten en serveer hen een smakelijke cocktail, en spring met een echte chef in de hotelkeuken. Nu nog een rondleiding achter de schermen van een echt hotel en je bent er helemaal klaar voor. 

4. Gehaktballenkamp

Het gehaktballenkamp is zo simpel als het klinkt, maar daarom niet minder briljant. Je maakt elke dag een andere gehaktbal (mét groenten, dus ouders hoeven zich geen zorgen te maken), en leert zo een hele hoop nieuwe combinaties kennen. Een kamp met ballen. 

5. Mini Batibouw

Wat als een bende kleuters Batibouw zou organiseren? In het bouw- en knutselatelier mogen je koters, onder het toeziend oog van enkele experten, aan de slag met karton, hout, gips en tegels: het resultaat is zonder twijfel indrukwekkend.

6. Kasteel Kattenkwaad

Dit kamp is zeker weten het nuttigste van de acht: in Kasteel Kattenkwaad leer je alles over mopjes, streken en valstrikken. Zo leg je voortaan zonder problemen iedereen in de luren, als een volleerde deugniet. 

7. Make it! Bokrijk! 

Bokrijk zit met een probleem. Alle vakmannen- en vrouwen zijn verdwenen: er is niemand meer om schapen te hoeden, kaarsen te gieten of brood te bakken. Gelukkig is daar een groep hulpvaardige kampgangers...

8. Naar de alpacaboerderij

Oké, een boederijkamp is leuk. Maar een alpacaboerderijkamp? Buiten categorie. Verzorg de knuffelzachte alpaca's, speel met hen in de wei en leg er zelfs een hindernissenparcours mee af.