6 redenen om je kind op kamp te laten gaan in de paasvakantie

De paasvakantie is ideaal om je kind op kamp te sturen. En wel hierom.

1. Verveling maakt geen kans

Met één vakantieweek raak je nog makkelijk weg: de ene dag maak je een uitstapje, de andere ga je op familiebezoek, je doet wat klusjes in huis en tuin en maakt tijd om met je gezin gewoon wat te cocoonen. Maar nadat je dat lijstje hebt afgewerkt, volgt er nóg een week. De inspiratie droogt op en het zweet breekt je uit… De zin ‘Ik verveel mij’ loert om de hoek en wat kan je beter verzinnen om die vraag te counteren dan dit antwoord: ga op kamp!

 

2. De lente komt eraan

April... de lente komt stilaan in het land. Dit seizoen geeft niet alleen tonnen energie na de winterdip, maar vooral kan je je kind op kamp sturen zónder schuldgevoelens in de trant van: ‘Hij zal het veel te koud hebben ‘s nachts’ en ‘Alweer een natte regendag, dus dat wordt geen pretje op kamp’. Trek een streep door al deze zinnen en vervang ze door ‘Mijn kind zal niet met verkleumde tenen en natte kleren thuiskomen straks’ en ‘Wat fijn toch dat mijn kroost de hele dag buiten kan zijn in het heerlijk tintelend lentezonnetje’. Merk je het verschil?

 

3. Het is een goed begin

Is je kind nog nooit op kamp geweest? Zie de paasvakantie dan als een try out. Probeer eerst eens een dagkampje. Of 2 of 3 dagkampjes. Gaat dat goed? Prijs je kind dan voor zoveel moed en durf. En haal gerust adem: je koter is helemaal klaar voor een langer vakantiekamp in de zomer.

 

4. Geen verlof vereist

We zeggen het zoals het is: soms kan je niet anders dan na een week terug gaan werken want a) het werk stapelt zich gewoon teveel op en je mailbox dreigt uit zijn voegen te barsten b) een week is toch voldoende voor een gezonde dosis kwalitatieve familietijd? c) je hebt gewoon niet genoeg vakantiedagen om àl die schoolvakanties thuis te zijn, tiens!

 

5. Thuis is ook maar thuis

Thuis is je kind al elke dag. Maar op kamp lonkt de wereld. Een juist gekozen kamp (iets met dieren? iets onder echt onder de knie te krijgen? een talent helpen ontplooien?) doet je kind groeien, hij leeft ervan op, ontdekt iets nieuws. En ze spelen er met vrienden in plaats met hun smartphone.

 

6. De mogelijkheden zijn eindeloos

Maar dé ultieme reden om je kind op kamp te laten gaan in de paasvakantie? Er zijn gewoon zoveel leuke kampen dat het zonde zou zijn om er niet eentje (of tweetje?) mee te pikken. En het coole is: je vindt ze allemaal op deze website.