Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Kampzoeker? Waarschijnlijk vind je het antwoord hier wel.

Wat is Kampzoeker?

Op kampzoeker.be vind je vakantiekampen in Vlaanderen en Brussel voor kinderen tot en met 18 jaar. Je kan kampen opzoeken op leeftijd, regio, datum en soort kamp en verder filteren op met of zonder overnachting of voor één dag of langer.

Ik wil meer informatie over een kamp of wil mijn kind inschrijven.

Voor alle vragen (leeftijd, manier van inschrijven, praktische regelingen, of er nog plaats is,...) kan je terecht bij de organisator van het kamp zelf: zijn gegevens vind je terug bij het betreffende kamp. Je hoeft dus niet Kampzoeker.be te contacteren.

De informatie over een kamp klopt niet.

De organisator van het kamp heeft zelf zijn kamp in de UiTdatabank ingevoerd en staat dus in voor de juistheid van de informatie. Als er toch iets niet juist is, meldt dit dan aan de organisator.

Ik organiseer vakantiekampen. Hoe krijg ik mijn aanbod op deze website?

Elke organisator van vakantiekampen kan zelf gratis zijn aanbod invoeren in de UiTdatabank. Je kiest bij het invoeren voor het type ‘Kamp of vakantie’. Duid aan voor wie jouw kamp geschikt is: peuters, kleuters, kinderen of jongeren. Je kampen verschijnen vervolgens niet alleen op kampzoeker.be, maar ook op UiTmetVlieg.be, UiTinVlaanderen.be en op tal van sites van steden, gemeenten en media.

Heb je nog vragen over het invoeren in UiTdatabank? Neem gerust contact op met onze helpdesk via vragen@uitdatabank.be.

Welke kampen vind ik op Kampzoeker.be? Welke kampen mag ik op Kampzoeker.be zetten?

Hou rekening met deze criteria: jouw kamp…

  • ... is toegankelijk voor iedereen (is dus niet beperkt tot leden)
  • ... vindt plaats tijdens schoolvakanties (dus niet bv. tijdens een gewoon weekend)
  • ... is bedoeld voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar (zonder ouders)
  • ... duurt 1 dag of langer
  • ... vindt plaats in Vlaanderen of Brussel. Indien het kamp in het buitenland doorgaat, moet de vertrekplaats in Vlaanderen of Brussel zijn.

Welke organisatie zit er achter Kampzoeker.be?

Kampzoeker.be is een website van publiq (voorheen CultuurNet Vlaanderen), specialist in vrijetijdscommunicatie en -marketing. publiq verbindt mensen met activiteiten en met elkaar door ervoor te zorgen dat ze elkaar vinden. 

Wat betekent het vliegje op deze website?

Vlieg is een label dat vrijetijdsaanbod voor families met kinderen tot maximum 12 jaar aanduidt. Vlieg heeft ook een eigen website, met inspirerende tips, een uitgebreide kalender aan vrijetijdsactiviteiten voor gezinnen, wedstrijden en beoordelingen van families over hun uitstapjes. 

Andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@kampzoeker.be.